Tri petka vrhunskog jazza

29_01_2013 / 00:08h
Tri petka vrhunskog jazza

Split će tri petka za redom ugostiti vrhunske domaće i strane glazbenike u trećem izdanju ciklusa koncerata Jazz u veljači. Stochelo Rosenberg, Damir Imamović i Zoran Predin tek su neka od imena...

Split će tri petka za redom ugostiti vrhunske domaće i strane glazbenike u trećem izdanju ciklusa koncerata Jazz u veljači.

U petak 08. veljače, u Hrvatskom narodnom kazalištu nastupit će Stochelo Rosenberg, vodeći gitarist svjetski poznatog Rosenberg Trija i jedan od najvećih gitarističkih virtuoza današnjice čije briljantne forme sviranja prenose samu srž gypsy glazbe. U Splitu će nastupiti prvi put i to u društvu Mate Matišiće (gitara), dramskog pisca, scenarista, multiinstrumentalista, skladatelja i Jurice Štelme (kontrabas), akademskog glazbenika, člana nekoliko klasičnih, rock i jazz sastava koji su već prošle godine oduševili splitsku publiku nastupom u bendu Hot Club Zagreb.

Druga dva koncerta bit će održana u Gradskom kazalištu lutaka. Damir Imamović, priznati glazbenik, istraživač sevdaha i bosanske tradicije, svojim je solo nastupom 2011. godine hipnotizirao prepunu dvoranu Kazališta lutaka, a 15. veljače dolazi s još dvojicom mladih i priznatih glazbenika, perkusionistom Nenadom Kovačićem i basistom Ivanom Mihajlovićem te predstavlja svoj novi bend - Sevdah takht.

Na posljednjem koncertu, 22. veljače, u ritmovima gypsy swinga, šansone i tzv. world musica nastupit će Zoran Predin u pratnji benda kojeg čine Jernej Pikl (gitara), Janez Dovč (harmonika) i Goran Krmac (tuba).

Organizator događanja je Gradsko kazalište lutaka Split, ulaznice za koncert Stochela Rosenberga kojeg suorganizira HNK Split mogu se kupiti i rezervirati na blagajni HNK-a (telefon 021 306 908), a za ostale koncerte na blagajni GKL-a Split (telefon: 021 395 968). Za prvi konceet ulaznice se prodaju po cijeni 100 i 80 kuna, a za druga dva po 50 kuna. Svi koncerti počinju u 20 sati.

www.gkl-split.hr