Jadranske igre nadomak Splitu

08_07_2012 / 17:09h
Jadranske igre nadomak Splitu

- Ovu pobjedu, ali i sve ostale koje su pred nama posvećujemo našem dragom prijatelju Jošku koji nije više sa nama, a koji je živio za Jadranske igre - vidno ganut ispričao je kapetan pobjedničke ekipe.

Zora bila orila se u subotu na vranjičkoj rivi; pobjednička pjesma pobjedničke ekipe Cipla Dizelaša, inače prošlogodišnjih finalista Jadranskih igara. Ponosno i sa pokojom suzom u očima, svoju su pobjedu posvetili njihovom dragom prijatelju.

– Ovu pobjedu, ali i sve ostale koje su pred nama posvećujemo našem dragom prijatelju Jošku koji nije više sa nama, a koji je živio za Jadranske igre. Mi obećavamo njemu, ali i svoj ovoj divnoj publici da ćemo dati sve od sebe da ove godine osvojimo titulu prvaka Jadranskih igara u Pagu! - vidno ganut ispričao je Nikola Perajica, kapetan pobjedničke ekipe.

Premda su najbrojniji bili navijači pobjedničke ekipe, podrška iz publike nije izostala niti za preostale četiri koje su se predano borile od prve do posljednje igre: Srednja strana, Sveti Kajo, Krtoli i Kamena Lodge.

Kvalifikacijski susret regije 3 Jadranskih igara prošao je u znaku mnogobrojnih tradicionalnih igara poput letećeg vaterpola, utrke u bačvama, ribarskih kašeta i skakanja u vrećama. Nakon sramežljivog početka, Cipli Dizelaši sa posljednjom su se igrom potezanja konopa ipak uspjeli probiti na vrh bodovne ljestvice.

Ipak, s obzirom na njihov odličan prošlogodišnji rezultat, Cipli Dizelaši već imaju osiguranu ulaznicu za regionalno četvrtfinale, tako da su se u daljnju fazu natjecanja, regionalnu osminu, kvalificirali i Krtoli iz naselja Rupotine u Solinu.

- Naš kraj obiluje smokvama; gotovo svaka kuća ima barem deset smokvinih stabala. A za sve one koji ne znaju, krtoli su drvene košare u kojima se skupljaju smokve, pa otuda i naziv naše ekipe. Sretni smo što idemo dalje, a do kuda ćemo stići, ne znamo ni sami. Ma, samo opušteno, rekao nam je Mirko Grubišić, kapetan drugoplasiranih Krtola.

Odlični su bili i mališani na Jadranskim igrama junior: Sveti Kajo, Krpaši, Vranjic i Judo klub Solin iz petnih su se žila trudili impresionirati svoje nastavnike i roditelje te pobijediti na igrama, no to je nakon napete borbe za rukom pošlo Krpašima.

jadranskeigre.com