Nezadovoljni mladi Zemljani

22_02_2012 / 01:56h  |  Autor: Ana
Nezadovoljni mladi Zemljani

Izvješće o mladima za 2011. godinu pokazuje da su mladi na svjetskoj razini najviše zabrinuti nedostatkom radnih mjesta, nedovoljnim ulaganjem države te kvalitetom i važnosti njihovog obrazovanja.

- Danas imamo najveću generaciju mladih ljudi koju je svijet ikada vidio - rekao je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u uvodu Izvješća o mladima za 2011. godinu koje pokazuje da su mladi na svjetskoj razini najviše zabrinuti nedostatkom radnih mjesta, nedovoljnim ulaganjem države te kvalitetom i važnosti njihovog obrazovanja.

Generalno, mladi smatraju da je visoko obrazovanje previše teoretsko te im ne daje praktične vještine koje su od vitalnog značaja za zapošljavanje. Također, mladi često osjećaju da su posljednji u redu za zaposlenje, a prvi kada se dijele otkazi. Nadu za nove mogućnosti zapošljavanja mladi polažu u novim tehnologijama, zelenoj industrija i poduzetništvu.

Ovogodišnje izvješće stavilo je naglasak na prijelaz iz obrazovanja i osposobljavanja na tržište rada, a njegova posebnost je i u tome što su prvi put mladi iznijeli svoje stavove, ideje i iskustva putem online platforme na društvenim mrežama.