Izvedi znanost u grad!

16_12_2014 / 10:13h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: everystockphoto.com
Izvedi znanost u grad!

Pozivaju se studenti i profesori da se prijave na 13. Festival znanosti čija je ovogodišnja tema Sunce.

Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku, u suradnji s Tehničkim muzejom i British Councilom, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pripremaju 13. Festival znanosti koji će se održati od 20. do 25. travnja 2015. godine. Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave!

Središnja tema Festivala znanosti bit će Sunce, a osnovni moto festivala i dalje je Izađimo u grad na Festival znanosti. Cilj je većinu aktivnosti smjestiti u centar grada kako bi planirana događanja mogao vidjeti veliki broj građana, od djece predškolske dobi do umirovljenika.

Festival znanosti manifestacija je kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Kako je već uobičajeno, i za nadolazeći Festival znanosti u Splitu planira se otvaranje uz pregršt demonstracija i radionica 20. travnja 2015. godine, te nakon toga slijedi tjedan dana uz veliki broj aktivnosti (diskusije, radionice, znanstvenih kafići, tribine, predstava, izložba, otvoreni dani sastavnica) koje će znanost prikazati na popularan, veseo i svakome razumljiv način.

Rok za prijavu: 17. siječnja 2015.

Svi zainteresirani studenti i profesori mogu se prijaviti putem obrasca na www.unist.hr.