Kao nešto lijepo i obično

28_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: queerANarchive
Kao nešto lijepo i obično

Počevši od ideje da mi uvijek moramo sadržavati više od jednog, a da pritom nismo ograničeni na dva, istražuje se odnos prema pojmu mi.

U utorak, 29. listopada, s početkom u 20 sati u Galeriji Kluba Kocka gostuje kustoski projekt Marka Gutića Mižimakova pod nazivom Čvorište. Projekt je zamišljen kao kao višekratna publikacija u obliku vritualnog izložbenog prostora, uz prostorno-vremensku inačicu u formatu raznovrsnih programa u prostorima GMK, Zagreb, s naglaskom na hibridne, procesne, intermedijske i eksperimentalne prakse.
Uz predstavljanje časopisa, Čvorište u Split dovodi umjetnicu Karen Nhea Nielsen s izvedbom Kao nešto lijepo i obično, kao nešto pomalo mučno.
Počevši od ideje da mi uvijek moramo sadržavati više od jednog, a da pritom nismo ograničeni na dva, istražuje se odnos prema pojmu mi. Donoseći različite materijale i vježbe iz raznih izvora, gradi se kolektivni arhiv misli, procesa, tekstova i pokreta kluminirajući prezentacijom u obliku izvedbe u Galeriji Kocka.

Izložba je partnerska aktivnost kolektiva queerANarchive,GMK - Galerije Miroslav Kraljević, Koalicije udruga mladih i Platforme Doma mladih, realizirana uz podršku Galerije umjetnina i Multimedijalnog kulturnog centra Split.

O umjetnici
Karen Nhea Nielsen je vizualna umjetnica, performerica i velika kolekcionarka bilješki, citata, misli i situacija koje joj se neprestano ponavljaju u glavi: a onda sam rekla, a onda si rekao, a onda sam ga pogledala u oči i rekla Ne. Stoga su njeni nastupi često dugi govori, recitacije vlastitih tekstova koje
sama ili u suradnji s kolegama i prijateljima obrađuje, uči napamet i izvodi. U mješavini humora i gnjeva Karen Nhea Nielsen oslovljava višesmislene odnose prema institucijama, procesima i ljudima.
Osim toga, ima fascinaciju zečevima.