Info zona (opet) na radiju!

07_09_2012 / 07:38h
Info zona (opet) na radiju!

Nakon kratke ljetne pauze Info zona na radiju nastavlja puniti eter korisnim informacijama za mlade… Ovog petka pričamo o Regius festivalu, Odgoju za demokratsko građanstvo, Europskom forumu mladih...

Nakon kratke ljetne pauze Info zona na radiju nastavlja puniti eter korisnim informacijama za mlade… 

Ovog petka razgovarat ćemo sa Igorom Bergamom iz šibenske udruge mladih P.A.R.K. koja ovog vikenda na kupalištu Jadrija organizira festival Regius. Cilj ove manifestacije je potaknuti međunarodnu suradnju i solidarnost, slobodu izražavanja te kulturu nenasilja kao osnovnih ljudskih vrijednosti. Festival nudi kvalitetan i raznovrstan kulturno - glazbeni program te besplatan kamp za sve posjetitelje. 

U prilogu EUformiraj se! gostuje Mirela Travar iz Mreže mladih Hrvatske. Teme razgovora su članstvo MMH u Europskom forumu mladih, misija, vizija i funkcioniranje Europskog foruma mladih te proces donošenja odluka unutar foruma. Zanimljivo će biti čuti i različita iskustva na temu zagovaranja politika za mlade koje imaju članice Europskog foruma mladih. Obzirom na to da je MMH aktivna u procesu zagovaranja uvođenja predmeta Odgoj za demokratsko građanstvo u škole, napravit ćemo presjek trenutne situacije vezane uz tu temu te ćemo se osvrnuti i na ovogodišnji program Studija o mladima za mlade koji uskoro počinje treću godinu za redom.

Pročitat ćemo i najnovija pitanja i odgovore koje smo dobili putem servisa EUformiraj se!.

Sve ovo ćemo začiniti dobrom glazbom i informacijama o događanjima koja će obilježiti vikend i idući tjedan…

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu na radiju - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu Europske unije u sklopu projekta "Informiraj se i odluči!" financiranog kroz program IPA INFO 2010. Sadržaj priloga odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te ne odražava nužno gledišta Europske unije." Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.