Hvarski i slovenski život mladih

09_03_2012 / 13:20h
Hvarski i slovenski život mladih

Najava tribine koja će se baviti pitanjem načina na koji građani mogu utjecati i sudjelovati u lokalnoj vlasti, priča o zimskom životu mladih Hvarana, razgovor o slovenskom studentskom životu i Slovencima na splitskom Sveučilištu...

I ovog petka Info zona na radiju ispunjava eter najnovijim informacijama i najavama različitih kulturnih i edukativnih događanja te razgovorima s aktivnim i zanimljivim mladim ljudima od Hvara do Slovenije!

Udruga Cenzura Plus najavit će tribinu Odluči Split koja će se baviti pitanjem kako građani mogu utjecati i sudjelovati u lokalnoj vlasti. Gosti tribine predstavit će različite oblike angažiranja građana kroz različite neformalne i formalne inicijative.

Kroz razgovor s Prošperom Zaninovićem, mladim Hvaraninom, saznat ćemo kako protječe zimovanje na Hvaru, odnosno kako mladi Hvarani provode vrijeme između dva ljeta, kako se otok nosi s odljevom mozgova, odnosno koliko odlazak mladih s otoka zbog obrazovanja utječe na kvalitetu života onih koji ostaju. Poslušajte i koliko Hvaranima znači - Forska nogometna liga.

U prilogu EUformiraj se! razgovarat ćemo s dvojicom studenata iz Slovenije koji su iskoristili program Erasmus kako bi dio studiranja realizirali u Splitu!

Dvoje slovenskih studenata, Gregor i Sebastjan, dio su grupe od 16 Erasmus studenata iz različitih europskih zemalja koji će ljetni semestar provesti u Splitu! U prilogu EUformiraj se! poslušajte kako su se snašli u novoj sredini, imaju li podršku kolega, koji su im prvi dojmovi o Splitu i splitskom Sveučilištu... Pričat će i o slovenskom studentskom životu, snazi studentskih organizacija i uvjetima u kojima mladi nastavljaju obrazovanje u Sloveniji.

U sat vremena bit čut ćete i nekoliko izabranih poziva na različite edukacije i natječaje putem kojih mladi mogu realizirati vlastite ideje i projekte kako bi se približili cilju kojem težimo - aktivnom građanstvu. Neće izostati ni poklona – najbrže slušatelje čekaju ulaznice za subotnji koncert Generala Wooa.

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu na radiju - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu Europske unije u sklopu projekta "Informiraj se i odluči!" financiranog kroz program IPA INFO 2010. Sadržaj emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te ne odražava nužno gledišta Europske unije." Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.