MKC - radovi studenata Uniartsa

16_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: MKC Split
MKC - radovi studenata Uniartsa

U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Uniarts Helsinki u Galeriji MKC bit će izloženi studentski radovi.

U Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra Split će 17.10. u 20 sati biti otvorena izložba pod nazivom Can't Leave Home Without It. Izložba je rezultat projekta razmjene radova s Akademijom likovnih umjetnosti Uniarts Helsinki.

"U svom eseju Bez toga ne možeš napustiti dom Mira Schor pokazuje kako je dom složena i dvosmislena definicija mjesta, položaja koji je politički, a ne neutralan. (...)
U eseju Mira Schor pokazuje kako različita umjetnička djela mogu problematizirati, ali i proširiti naše razumijevanje i prikaz doma. 
Na izložbi u Multimedijalnom kulturnom centru (MKC Split) u Splitu suočavamo se s novom situacijom u koju su nas pozvali splitska Umjetnička akademija (UMAS) i profesor Vlado Zrnić i kustosica Jasna Gluić
(...) Umjetnost je sada kod kuće, daleko od kuće, ali s nama ovdje, u MKCu u Splitu." - napisao je Harri Monni, predavač slikarstva na Academy of Fine Arts Uniarts u Helsinkiju.

Sudionici izložbe:
Sampo Aatos, Ida Fleming, Venla Helenius, Tuomas Holst, Teresa Kari, Aura Kotkavirta, Aino Lintunen, Emma Luukkala, Maisa Majakka, Anna-Sofia Nylund, Rosaliina Paavilainen, Eeti Piiroinen, Iiri Poteri, Lauri Tiainen, Toni Vallasjoki, Sakari Vinko

Izložbu možeš pogledati do 7.11. od 14 do 21 svakog dana osim nedjelje i blagdana.
Projekt je realiziran u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Uniarts Helsinki, Umjetničkom akademijom u Splitu (UMAS), i Multimedijalnim kulturnim centrom Split (MKC Split).