Izložba talentiranog učenika

25_09_2018 / 00:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Josip Cvitanović
Izložba talentiranog učenika

Prva samostalna izložba šesnaestogodišnjeg Josipa Cvitanovića, talentiranog učenika Centra za autizam u Splitu, otvorit će se u Klubu Zona. Izložba crteža "Kako je nestala Dosadnost" bit će otvorena do 19. listopada.

Prva samostalna izložba šesnaestogodišnjeg Josipa Cvitanovića, talentiranog učenika Centra za autizam u Splitu, otvorit će se u petak, 28. rujna, u 18 sati u Klubu Zona. Izložba crteža Kako je nestala Dosadnost bit će otvorena do 19. listopada.

- Još jedan talentirani učenik Centra za autizam u Splitu iza sebe već ima knjigu sabranih crteža u kojoj je svoje dobre i loše emocije pretvorio u sedamdesetak upečatljivih simbola, a na ovoj izložbi donosi nove cikluse 156 crteža. Riječ je o crtežima markerima u boji, drvenim bojama i tuševima u boji. Specifičnost Josipovog likovnog jezika je ekspresivna i jednostavna forma, intenzivne boje te sposobnost prikazivanja srži narisanog sadržaja. Njegovi radovi doimaju se kao svjesna pojednostavljenja zrelog umjetnika – objašnjava likovna terapeutkinja Daniela Cikatić Javorčić, ističući da je Josipova realizacija kroz likovnost, te javno predstavljanje kao autora, korisno za jačanje njegove samosvijesti i osjećaja uključenosti u društvo kojem pozitivno doprinosi i ova izložba.