Izložba radova šest studentica

24_01_2013 / 14:43h
Izložba radova šest studentica

U Info zoni će se svojim završnim radovima predstaviti šest studentica Umjetničke akademije u Splitu. Radovi sažimaju njihova različita znanja iz područja grafike, kiparstva i slikarstva...

U Info zoni će se svojim završnim radovima predstaviti šest studentica Umjetničke akademije u Splitu. Radovi sažimaju njihova različita znanja iz područja grafike, kiparstva i slikarstva koja su stekle u preddiplomskom studiju.

- Izložbu ne povezuju zajedničke tehnike, teme niti motivi. Ona nije čak ni ogledalo sveukupnog znanja stečenog kroz prve tri godine studija već je samo mali isječak, fragment kojim je svaka od nas, na sebi svojstven način, prikazala mali dio svojih sposobnosti, potpuno slobodno, uz savjete i vodstvo svojih mentora Glorie Oreb, Edvina Dragičevića i Roberta Jozića – ističu u najavi.

Bruna Carev predstavit će se radom Lice svemira na kojem je spiralni fraktal kojim prenosi poruku da smo svi jedno, da smo mikrokozmički odraz veće cjeline, dio svemira koji nema početak ni kraj. Za razliku od većine grafika koje imaju dvije dimenzije (visinu i širinu) slijepim tiskom može se postići i treća – dubina. Upravo nam je tako Danijela Šušak u radu Kompozicija I, II, III i IV pružila mogućnost da slijepi tisak osim vizualno doživimo taktilno. Dajana Dvornik naslikala je reprodukciju Renoirove slike Le déjeuner des canotiers pod nazivom Le déjeuner des canotiers - mojoj obitelji. Poznavajući psihološke profile svoje obitelji i kopirajući ambijent, kako bi postigla sličnost, trenutak jednog uobičajenog obiteljskog okupljanja zaustavila je i smjestila u identičnu kompoziciju. Dijana Rajaković predstavit će se radom Elementi; autoportret - slikarski ciklus. Četiri autoportreta prikazala je kroz četiri godišnja doba, četiri prirodna elementa i četiri životinje. Citat Ive Andrića "žena, kao kapija, stoji na izlazu i na ulazu ovoga svijeta" bio je inspiracija u stvaranju rada Govor tijela kojim Magdalena Kudelik govori o najvažnijem govoru na svijetu. Runski kalendar - kalendar koji počiva na devetnaestogodišnjem Metonskom ciklusu Mjeseca inspirirao je Tihanu Dražić u stvaranju rada pod nazivom Runski kalendar te joj otvorio nova znanja o nordijskoj mitologiji i njihovom pismo.

Izložba će se otvoriti u utorak 29. siječnja u 18 sati, a postav će se moći razgledati tjedan dana.