Izložba mladih fotografa u Zadru

05_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Ino Zeljak
Izložba mladih fotografa u Zadru

Biennale hrvatske mlade fotografije poziva na otvorenje izložbe 10. studenog u 19 h, u zadarskoj Galeriji umjetnina. Posjetitelji će moći vidjeti 77 fotografija 25 mladih autora.

Biennale hrvatske mlade fotografije, u organizaciji studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru i Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, poziva sve zainteresirane na svečano otvorenje izložbe, koje će se održati 10. studenog 2016. u 19 h, u zadarskoj Galeriji umjetnina.

Nakon pola godine intenzivnog rada i provedbe tromjesečnog natječaja pristigle su ukupno 103 prijave s ukupno 440 fotografija. Dva stručna žirija u sastavu Karla Lebhaft, Nevena Štokić i Bojan Mrđenović u 1. krugu te Ljubica Srhoj-Čerina, Vinko Srhoj, Suzana Valenta, Željko Karavida i Jelena Šimundić Bendić u 2. krugu odabrali su 77 fotografija 25 mladih autora, koje će se moći pogledati na izložbi od 10. do 24. studenog 2016. u Galeriji umjetnina.

Prema izboru drugoga stručnog žirija prvo je mjesto osvojio Ino Zeljak (ciklus Jadrija), drugo Magdalena Ptiček (ciklus Mrtva priroda - Prešućivano) a treće Petra Ana Čubelić. Tradicionalno, pobjednici će biti nagraditi pobjedničkom izložbom iduće godine i prigodnim plaketama.