Izložba mladih fotografa u Splitu

16_02_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Ino Zeljak
Izložba mladih fotografa u Splitu

Biennale hrvatske mlade fotografije poziva sve na svečano otvorenje izložbe koja će se održati 18. veljače 2017. u 19 sati, u prostoru Fotokluba Split.

Biennale hrvatske mlade fotografije, u organizaciji studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, poziva sve na svečano otvorenje izložbe koja će se održati 18. veljače 2017. u 19 sati, u prostoru Fotokluba Split.

Treće izdanje Biennala hrvatske mlade fotografije okupilo je radove mladih hrvatskih, profesionalnih i amaterskih fotografa. Nakon pola godine intenzivnog rada i provedbe tromjesečnog natječaja pristigle su 103 prijave sa ukupno 440 fotografija. Izložene radove evaluirala su dva stručna žirija u sastavu Karla Lebhaft, Nevena Štokić i Bojan Mrđenović u prvom krugu te Ljubica Srhoj-Čerina, Vinko Srhoj, Suzana Valenta, Željko Karavida i Jelena Šimundić Bendić u drugom krugu.

Prema izboru drugoga stručnog žirija prvo je mjesto osvojio Ino Zeljak s ciklusom Jadrija, drugo Magdalena Ptiček ciklusom Mrtva priroda – Prešućivano, a treće Petra Ana Čubelić. Tradicionalno, pobjednici će biti nagrađeni pobjedničkom izložbom iduće godine i prigodnim plaketama.

Izložba će biti otvorena do 12.ožujka.