Izložba koja potiče na putovanja

03_09_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Alfa Albona
Izložba koja potiče na putovanja

Izložba predmeta s putovanja "SuveniriJa" otvorit će se u četvrtak u Klubu Zona. Uz predmete se vežu zanimljive avanture, ali i korisne priče koje će druge potaknuti na putovanja...

Izložba predmeta s putovanja SuveniriJa otvorit će se u četvrtak, 6. rujna, u 20 sati u Klubu Zona. Uz predmete se vežu zanimljive avanture, ali i korisne priče koje će druge potaknuti na putovanja, promjenu životne okoline, upoznavanje novih kultura i mjesta.

- Kišobran s Islanda, cipele u kojima je vlasnica prohodala put od Pirineja do Atlantskog oceana, figurica tulipana iz Nizozemske, posebna kora drva iz Myanmara i bilježnica u kojoj je vlasnica učila španjolski i vodila dnevnik dok je putovala kroz Španjolsku tek su neki od desetak izloženih predmeta. Na otvaranju će o destinacijama i povodima svojih putovanja pričati putnici koji su se odazvali pozivu i za potrebe izložbe posudili predmete uz koje se vežu njihove priče sa turističkih tura, studentskih razmjena, neformalnih edukacija i nekih drugih putovanja - objašnjava Ivana Bartulović iz Info zone, napominjući da zainteresirani i naredna dva tjedna, za vrijeme trajanja izložbe, mogu posuditi svoje predmete i doprinijeti postavu budućih izdanja izložbe.

Ovom izložbom Info zona nastavlja ideju Galerije SuveniriJa koju je početkom godine u Labinu realizirala udruga Alfa Albona, u sklopu informativnih aktivnosti Eurodesk mreže.