Venecijanski bijenale pa Split

10_03_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Venecijanski bijenale pa Split

U Galeriji MKC u Domu mladih u Splitu otvara se izložba "Igor Grubić: Tragovi nestajanja (U tri čina)".

U petak 13. ožujka u 20 sati u Galeriji MKC u Domu mladih u Splitu otvara se izložba "Igor Grubić: Tragovi nestajanja (U tri čina)" koja će biti otvorena do 2. travnja – svaki dan, osim nedjelje, od 13 do 20 sati.

Riječ je o projektu s kojim je Igor Grubić 2019. godine predstavljao Hrvatsku na 58. Venecijanskom bijenalu pod kustoskim vodstvom Katerine Gregos. Izvorno je nastala pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, a njeno gostovanje u Splitu organiziraju AM Centar, Platforma 9,81 i Multimedijalni kulturni centar Split.

Prije samog otvorenja od 19 sati u Amfiteatru će biti prikazan film istog autora "Spomenik". Uz otvorenje održat će se i vodstvo autora po izložbi.

Igor Grubić jedan je od najuspješnijih međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika. Njegovi radovi obuhvaćaju prostorno-specifične intervencije u javnom prostoru, fotografiju i film. Od 2000. godine djeluje i kao producent te autor dokumentarnih filmova, TV reportaža i društveno angažiranih reklama, a izlagao je i na brojim izložbama.

Aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Izložba je realizirana kroz programsku liniju Urbanistička platforma / Kad netko kaže uz potporu Grada Splita.