Izgradi Slamagrad u Friesachu

30_06_2014 / 12:17h  |  Autor: I. Z.
Izgradi Slamagrad u Friesachu

U desetodnevnom ljetnom kampu gradit će se privremeno eko-selo i promišljat će se održivost, a sudionicima su pokriveni svi troškovi.

Projekt Slamagrad će drugu godinu za redom održati kamp u Koruškoj, u južnoj Austriji ,a trajat će od 1. do 10. kolovoza.

Oko 30 sudionika iz Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije bit će odabrano za desetodnevni ljetni kamp koji za temu ima promišljanje održivosti. Privremeno eko-selo bit će izgrađeno od 1500 bala slame, sa svim popratnim aktivnostima koje čine život jedne takve zajednice.

Poznavanje permakulture poželjno je, no nije preduvjet. Osim atraktivnosti ambijenta, među najvišim planinama regije te uz alpsko jezero Wörthersee, kamp će se održati u mjestu Friesach, na lokaciji autentične srednjevjekovne utvrde. Udruge i entuzijasti ovu gradnju izvode bez modernih alata, na način jednak onome prije 800 godina.

Mogu se prijaviti mladi u dobi od 18 do 30 godina, iz svake zemlje bit će primljeno osam ljudi, a pokriveni su svi troškovi, odnosno i smještaja, i puta i hrane. Zatražiti više informacija ili prijaviti se mogiuće je na [email protected].


Rok za prijavu: 10. srpnja 2014.