Riješi suvremene probleme

13_12_2012 / 15:34h
Riješi suvremene probleme

Globalni Think-tank Challenge: Future objavio je 3 natječaja na koje se mogu prijaviti timovi mladih koji će iznijeti ideje i rješenja za suvremene probleme - nezaposlenost mladih, konkurentnost i budućnost rada i obrazovanja.

Globalni Think-tank Challenge: Future objavio je natječaje za 2013. godinu. Otvorena su 3 natječaja na koje se mogu prijaviti timovi mladih ljudi, od 1 do 3 člana, i iznijeti ideje i rješenja za suvremene probleme.

1. Kako se mladi mogu boriti protiv nezaposlenosti?
Nezaposlenost mladih probija visoke granice u gotovo svakoj zemlji. Očekuje se da će više od 1,2 milijarde mladih ući na tržište rada u idućih 10 godina, a čekat će ih samo 300 milijuna radnih mjesta. To je izazov, zar ne? Što se može poduzeti?

Pobjednički tim primit će 3000 eura nagrade za razvoj svoje ideje, dvije stipendije za C:F Summit 2013., te dvije stipendije za program IEDC Young Managers. Drugo i treće mjesto će također biti nagrađeno stipendijama.

2. Budućnost rada: Konkuretnost u istočnoj Europi
Izradite plan za prosperitet u istočnoj Europi - na što bi se tvrtke trebale fokusirati kako bi razvile snažnu prednost u jakoj međunarodnoj konkurenciji?

Pobjednik će osvojiti tromjesečno plaćeno stažiranje (250 eura tjedno) u Ljubljani ili Varšavi. Tri najbolja tima osvojit će i stipendije za C:F Summit 2013.

3. Moj idealni posao: prema savršenom obrazovanju
Prije deset godina Facebook, Google i Wikipedija nisu postojali. Deset godina prije toga nije postojao ni web. Tehnologija brzo mijenja način na koji radimo i komuniciramo. Jedna stvar je sigurna: u budućnosti ništa neće izgledati kako izgleda danas. Hoćemo li vidjeti fleksibilniju, više suradničku, a manje sigurnu radnu okolinu, drugačiji sustav obrazovanja? Što  nas čeka u budućnosti i kako uspjeti u novim realnostima?

Pobjednik će dobiti priliku za govor na konferenciji mladih Out of the Box u Mariboru u Sloveniji koja će se održati 24. rujna 2013. godine. Tri najbolja tima osvojit će i stipendije za C:F Summit 2013.

Rok za formiranje tima je 18. veljače, a za prijavu ideja 27. veljače 2013. godine.

challengefuture.org