Iz Milana izvještavaj o energiji

22_03_2016  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: freeimages.com
Iz Milana izvještavaj o energiji

Novinari u dobi do 35 godina pozvani su prijaviti se za izvještavanje o Forumu u organizaciji Africa-EU energy Partnership, koji seo država u Milanu. Sudionicima će biti osigurana stipendija za smještaj, hranu i putne troškove.

Drugi po redu Forum u organizaciji Africa-EU Energy Partnership (AEEP) održat će se od 16. do 17. svibnja u Milanu. Tema je foruma energija i važnost iste u razvoju ruralnih područja, a na forumu će sudjelovati afrički i europski ministri, povjerenici i više od 300 sudionika koji uključuju političare, regionalne institucije, međunarodne organizacije, bankarsku i financijsku industriju, privatni sektor, akademiju, civilno društvo i medije.

Pozvani su mladi novinari do 35 godina zainteresirani za izvještavanje o Forumu da se prijave i steknu bolji uvid u afričko-europsku suradnju po pitanju energetskog sektora i izazova s dobivanjem energije s kojima se susreću mnoge afričke države. Potrebno je napisati esej (250 do 300 riječi), na engleskom jeziku, kojim prijavitelj opisuje važnost energije kao teme i zašto želi biti dio komunikacijskog tima Foruma. Uvjet za prijavu jest dobro poznavanje engleskog jezika i trogodišnje novinarsko iskustvo.

Sudionicima će biti osigurana jednokratna stipendija koja pokriva smještaj, hranu i putne troškove. Također, stipendija uključuje i trening s tajništvom AEEP-a koji će prethoditi Forumu.

Za prijavu potrebno je poslati esej, životopis i primjere/linkove članaka, fotografija, blogova i/ili video uradaka koji uključuju zadanu temu na e-mail [email protected].

Rok za prijavu: 8. travnja 2016.

www.aeep-forum.org