Iva: Mladi, izađite iz komfor zone

01_05_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Iva: Mladi, izađite iz komfor zone

Iva Horvat Radman rodila se u Madridu, a živjela je i obrazovala se i u Bruxellesu, Rotterdamu i Zagrebu. O svom nesvakidašnjem životnom putu, usporedbi obrazovnih sustava i prilikama za mlade koje nude institucije EU razgovarala je u 37. epizodi podcasta U Zoni.

Iva Horvat Radman rodila se u Madridu, a živjela je i obrazovala se i u Bruxellesu, Rotterdamu i Zagrebu. O svom nesvakidašnjem životnom putu, usporedbi obrazovnih sustava i prilikama za mlade koje nude institucije EU razgovarala je s Josipom Škiljom u 37. epizodi podcasta U Zoni.

- Pokušajte i izađite iz komfor zone - poručila je Iva mladima, objašnjavajući da će samo tako vidjeti koliko mogu i koliko su jake osobe. Istaknula je i koliko su joj u prepoznavanju i razvoju vlastitih interesa bila vrijedna volonterska iskustva. Uspoređujući mogućnosti za mlade u Hrvatskoj i u ostatku Europe primijetila je da se u Hrvatskoj teže napreduje i manje potiče proaktivnost zaposlenika te teže prihvaća rizik neuspjeha.

Dio razgovora posvetila je svom iskustvu pripravništva u Europskoj komisiji. Objasnila je kako je započela pripravništvo te napomenula da institucije Europske unije traže i primjerice mlade biologe. Ponudila je i konkretne informacije odakle mladi mogu započeti svoj put prema institucijama EU.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.