Ispuni anketu za Eurostudent

12_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: eurostudent.eu
Ispuni anketu za Eurostudent

Koliki su prosječni životni troškovi hrvatskih studenata? Tko si može priuštiti studiranje? Koje su obrazovne aspiracije studenata? To su neka od pitanja na koja će istraživanje Eurostudent dati odgovor.

Eurostudent je međunarodni projekt koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja na nacionalnoj i europskoj razini.

Eurostudent je treće istraživanje u nizu koje će se provoditi u Hrvatskoj od 6. do 30. travnja 2016. godine putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36 000 studenata koji studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Istraživanje će dati odgovore na pitanja: Koliki su prosječni životni troškovi hrvatskih studenata? Tko si može priuštiti studiranje? U kojoj mjeri stipendije iz pojedinih izvora pokrivaju troškove studiranja i koliko je studenata obuhvaćeno tim potporama? Koliko druge mjere socijalnog standarda studenata pomažu studentima? Koje su obrazovne aspiracije studenata? Koje su prepreke studentskoj razmjeni između europskih visokoškolskih ustanova?

Web anketi može se pristupiti putem autorizacije na eurostudent.hr.

Svrha istraživanja je doprinijeti razvoju mjera javne politike koje će osigurati veću dostupnost visokog obrazovanja i unaprijediti kvalitetu studentskog života u skladu s potrebama studentske populacije. Rezultati prethodnih Eurostudent istraživanja u Hrvatskoj su poslužili kao poticaj za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te osnivanje Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Istraživanje Eurostudent u Hrvatskoj provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE) i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Sve informacije o istraživanju mogu se pratiti i na Facebooku.