Isplaniraj travanj u Kocki

27_03_2013 / 21:02h  |  Foto: Luka Kivela, arhiva
Isplaniraj travanj u Kocki

Naviknut ćemo se na duži dan, nadoknadit ćemo sat manje sna, preživjeti prvoaprilske šale i započeti travanj u kojem će nas od prvog dana pratiti novi program kluba Kocka.

Naviknut ćemo se na duži dan, nadoknadit ćemo sat manje sna, preživjeti prvoaprilske šale i započeti travanj u kojem će nas od prvog dana pratiti novi program kluba Kocka.

Po dva puta Hardcore for the losers i metal


Prvi koncertni petak (05.04.) donosi Hardcore for the losers V na kojem iz Hamburga stiže hardcore-indie-punk bend No Weather Talks, a iz Tübingena garažni mix punk rocka i hardcorea donosi Hysterese. Za njihov prvi splitski nastup publiku će zagrijati domaćini Hangin' Village. Iduće večeri (06.04.) u Kocki se pleše još jedan plesnjaQ i to pod kapom Zbeletron Kolektiva.

Neće trebati dugo čekati za Hardcore for the losers VI – već idućeg vikenda, u subotu (13.04.), uz splitski Stepped out nastupaju zagrebački bendovi Black gust i Sentence. Prethodnu večer (12.04.) šibenski Bass Matters puštat će od Dub-a i Dubstepa do Drum 'n' Bass-a, a kao lokalni support će im se pridružit Nortrom i Nebula u b2b varijanti s DNB Setom i Shegrt s Dubstepom.

Treći vikend travnja ponudit će čak dvije koncertne večeri metala – u petak (19.04.) nastupaju Thrown to the dogs i Flying Head, a u subotu (20.04.) Umor i Pogavranjen.

Zadnji petak (26.04.) travnja rezervirali su studenti Umjetničke akademije za veselje uz KLFM Soundsytem, a zadnju subotu (27.04.) Loopjunkies za Karantenu u koju dovode Dirty Beatz, okosnicu domaće drum'n'bass i dubstep kulture.

Naravno, Kocka nije prazna ni u danima između vikenda


Naravno, Kocka nije prazna ni u danima između vikenda. Travanj ima pet ponedjeljaka, ali četiri su Ponedjeljka na suncu! Niz počinje uz dokumentarac o gljivi Know your mushrooms nakon kojeg će se prikazati Pi – film koji prati paranoičnog matematičara koji nastoji pronaći numerološki princip po kojem se kreće vrijednost dionica. Drugo izdanje ciklusa Filmovi kroz subkulture na rasporedu je drugog travanjskog ponedjeljka (08.04.) uz dokumentarce Graffiti wars: Robbo vs. Banks, Blak block i Chaussers de skins. Nakon tjedna pauze preostala su još dva ponedjeljka – predzadnjeg (22.04.) se prikazuju Munchen, drama Stevena Spielberga o događajima koji su slijedili nakon terorističkog napada na Olimpijskim igrama 1972., te Baader meinhof komplex - priča o njemačkoj terorističkoj skupini koja je u šezdesetim i sedamdesetim godinama organizirala brojne bombaške napade, pljačke i otmice. Zadnjeg ponedjeljka (29.04.) prikazat će se zatvorske priče - filmovi Ćelija 211 i Bronson. Kokice uvijek čekaju, a prve projekcije počinju u 20 sati. Spomenuti ponedjeljak pauze će 15. travnja oslobodit termin za otvaranje prve samostalne izložbe fotografija Nikole Predovića. From Out Of Nowhere presjek je njegovih radova nastalih u protekloj godini. Za after je zadužen Mondo Kick.

Svaki utorak iza 20 sati počinje program Dislexie. Prvog utorka (02.04.) će se prikazati Waltz With Bashir, dokumentarni animirani film koji se bavi ulogom izraelske vojske u masakru nad palestinskim civilima. Druga travanjska (09.04.) Dislexia ponudit će radionicu stripova koju će voditi Svagi. Povijesna drama o ženama u Španjolskom građanskom ratu, Libertarias, prikazat će se na trećoj (16.04.) Dislexi, a travanjski niz primaknut će se kraju šara-bara radionicom uz slobodno crtanje i slikanje te završiti uz Dnevni boravak.

Za kraj, možda ne treba ni napominjati da su srijedom Punk domjenci uz palačinke, muziku i društvene igre. Prva dva četvrtka je Metal slušaona, by Rudi pa by Mergan, a druga dva četvrtka je Dom lounge na kojem priliku dobivaju više ili manje poznati DJ-i, VJ-i i producenti.