Ironing u Staroj vijećnici

10_09_2014 / 10:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Anagram Art
Ironing u Staroj vijećnici

Umjetnički duo Anagram art u Staroj gradskoj vijećnici kroz izložbu pod nazivom 3S u subotu predstavlja novu tehniku oslikavanja.

 Ove će subote, 13. rujna, u Staroj gradskoj vijećnici zanimljivi duo pod pseudonimom Anagram Art – Sandra Remetin i Damir Mitraković – kroz izložbu naslovljenu 3S predstaviti jedinstvenu, iznimno brzu tehniku oslikavanja koju su nazvali Ironing.

– Analitičkim uvidom u tehnološki proces laserskog ispisivanja izdvojili smo uobičajene elemente potrebne za oblikovanje jezika i vizualnih oblika i iskoristili ih na području likovnog izražavanja. Tehnika je nastala kao eksperiment promatranja i istraživanja fizikalno–kemijskih reakcija bojila i tiskovnih medija – rekao je Damir.

– Nakon probne izložbe koja je postavljena na drvenu konstrukciju spreme za obnovu na sjevernom ulazu u Dioklecijanovu palaču i pozitivnih reakcija od strane posjetitelja odlučili smo nastavak izlaganja predstaviti široj javnosti; time se prostor Stare gradske vijećnice na glavnom splitskom trgu čini opravdanim izborom – objasnio je.

Izložba predstavlja neponovljivo i izvorno svjedočanstvo kreativnog otklona, nešto poput nedovršenog procesa koji još jednom preispituje odnose mogućnosti i održivosti oblikovnog sporazumijevanja, a njihova igra s vlastitim strahovima utisnuta u odbačeni papir sjećanja predstavlja likovnu oporuku budućim naraštajima u procesu razumijevanja, važnosti oslobađanja i izvedbenoj opravdanosti, a biti će otvorena do 26. rujna.