Interakcije 2017

03_10_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: dvk.com.hr
Interakcije 2017

Otvorene su prijave za radionicu spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017 koja će se baviti temom automatizacije. Radionica će se održati od 16. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Ovogodišnja radionica spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017 baviti će se jednom od najviše spominjanih globalnih tema — automatizacijom. Radionica će se održati od 16. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Radionicu će voditi Tommaso Tregnaghi, istraživač u području dizajna i umjetnosti iz talijanskog multidisciplinarnog laboratorija / mreže Nefula) uz asistenciju Olega Šurana (Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetnička akademija, Split). Koordinator radionice, Ivica Mitrović, održati će predavanje za sudionike i sudionice o Mediteranskom spekulativnom pristupu, tj. kako promišljati drugačije budućnosti u "stvarnom svijetu”.

Posebna gošća radionice, Georgina Voss antropologinja tehnologije i inovacija, umjetnica (Strange Telemetry i London College of Communication) i spisateljica (publicira u The Atlanticu, The Guardianu i HOLO Magazinu) održati će javno predavanje.

Studenti preddiplomske i diplomske razine raznih specijalizacija dizajna, novomedijske umjetnosti, sociologije, arhitekture, računarstva, urbanizma i drugih povezanih disciplina u multidisciplinarnim timovima će propitivati tradicionalne definicije dizajna i današnju ulogu dizajna u društvu kroz kritičku dizajnersku praksu.

Većina sudionika i sudionica dolaze s partnerskih ustanova u regiji, ali je predviđen i određen broj mjesta za otvorene prijave ([email protected]).

Do sada je na radionicama sudjelovalo preko 250 studenata i studentica dizajna vizualnih komunikacija, dizajna u novim medijima, interaktivnog dizajna, produkt dizajna, primijenjene umjetnosti, arhitekture, računarstva i informatike, videa i filma, te sociologije sa sveučilišta u regiji i EU.

Više o radionicama na linku.

Radionica je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.