Inkubator za udruge: krenuo ZMAJ

19_12_2014 / 12:58h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I. Z.
 Inkubator za udruge: krenuo ZMAJ

Na natječaj za korištenje usluga Inkubatora za udruge za mlade prijavilo se 20 organizacija te je za sudjelovanje u ovogodišnjem ciklusu edukacija odabrano 11 udruga. Tema prvog modula bila je Međusektorska suradnja i strukturirani dijalog u zajednici.

Na natječaj za korištenje usluga Inkubatora za udruge za mlade prijavilo se 20 organizacija s područja Dalmacije. Info zona putem Inkubatora udrugama s područja Dalmacije pruža besplatne edukacije, mentorstvo i savjetovanje pri apliciranju na natječaje te prostor i opremu na korištenje. Riječ je o sustavnijem obliku podrške koju je Info zona i prethodnih godina pružala dalmatinskim udrugama za mlade. Tako je samo prošle sezone u edukacije za osnaživanje organizacija bilo uključeno 12 udruga iz sedam dalmatinskih gradova, a tek je nešto manji broj udruga koristio usluge mentorstva i savjetovanja pri apliciranju na natječaje te usluge korištenja opreme i prostora.

Za sudjelovanje u ovogodišnjem ciklusu edukacija za osnaživanje organizacije odabrano je 11 udruga - Europski dom Dubrovnik, SVIMA s otoka Visa, Održivi otok iz Jelse, Buđenje sa Šolte, kninska udruga HUK, Maro i Baro iz Dubrovnika, Argonauta s Murtera, Udruga studenata i srednjoškolaca otoka Brača te Mladi u EU i Šibenska udruga mladih iz Šibenika.

Prvi od tri modula održan je od 12. do 14. prosinca u Splitu a tema mu je bila Međusektorska suradnja i strukturirani dijalog u zajednici. Sudionici su se, između ostalog, upoznali s pojmom i namjenom strukturiranog dijaloga s mladima, načelima i značajem dobrog strukturiranog dijaloga te kako pripremiti i voditi dobar strukturirani dijalog i iskoristiti dobivene rezultate. Važan segment ovih edukacija jest i upoznavanje, povezivanje i pružanje potpore umrežavanju i suradnji sudionika.

Info zona edukacije održava u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje, putem projekta Znanjem možemo aktivizam jačati - ZMAJ 2, koji je financiran od Ministarstva socijalne politike i mladih