Za studentske projekte

13_02_2012 / 13:33h
Za studentske projekte

Raspisan je natječaj za studentske projekte na teme: studentska solidarnost za antidiskriminaciju i pristup visokom obrazovanju, ispitivanje reformi visokog školstva i studenti protiv korupcije uz proračun do 25 tisuća dolara.

Institut Otvoreno društvo objavio je poziv studentskim organizacijama i inicijativama iz država jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna gora i Srbija) na prijavu projektnih prijedloga maksimalnog proračuna do 25 tisuća dolara.


Pozivaju se projekti koji će se baviti sljedećim temama: 

Studentska solidarnost za antidiskriminaciju i pristup visokom obrazovanju u zemljama jugoistočne Europe -prijava projektnih prijedloga projekata koji bi proučavali trenutne prakse ekskluzije i zalagali se za inkluziju u visokom obrazovanju na temelju spola, rase, etničke pripadnosti, invaliditeta, religije i seksualne orijentacije. 


Ispitivanje reformi visokog školstva u državama jugoistočne Europe - prijava projektnih prijedloga koji bi ispitali provedbu nedavnih reformi visokog školstva na nacionalnoj i/ili regionalnoj razini te istražili potencijal i ograničenja sa studentskog gledišta.


Studenti protiv korupcije - prijava projektnih prijedloga malih lokalnih studentskih skupina / organizacija koji su zainteresirani ispitati stanje s korupcijom na sveučilištima u svojoj državi. 


Maksimalno trajanje realizacije projekta je 12 mjeseci, a rok za prijavu projekata je 29. veljače 2012. godine.