Info zona u društvu hrvatskih gradova koji odgovorno promišljaju o radu s mladima

30_10_2023 / 11:54h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: AMPEU
Info zona u društvu hrvatskih gradova koji odgovorno promišljaju o radu s mladima

Europe Goes Local

U petak je u Opatiji održana završna konferencija projekta Europe Goes Local pod nazivom "Rad s mladima u lokalnoj zajednici: gdje smo sad i kako nastavljamo dalje". Više od 40 predstavnika i predstavnica hrvatskih općina, gradova i udruga, među kojima i Info zona, raspravljalo je o aktivnostima u području rada s mladima. 

U programu konferencije predstavljeni su primjeri dobrih praksi rada s mladima u Vrgorcu, Pločama, Belišću i Šibeniku. Predstavljeno je i što nam Europa nudi u kontekstu lokalnog rada s mladima te je najavljen poziv za uključivanje u četvrto izdanje projekta Europe Goes Local. Neformalni dio konferencija bio je prilika za umrežavanje i razmjenu dodatnih iskustava te za razgovor o projektu "Savjeti mladih - kako dalje?".

Europe Goes Local trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja 22 nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima. U projekt su, od 2016. godine, u Hrvatskoj bila izravno uključena 44 grada i općine, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima.