Info zona je petkom na radiju!

14_02_2014 / 14:17h  |  Autor: I.Z.
Info zona je petkom na radiju!

Splitska riva i Prokurative danas su bili poprišta dviju zanimljivih javnih akcija u kojima su veliki doprinos pružili mladi. Saznat ćete i što rade mladi u Biogradu te zašto je Zadar grad ljubavi... Dijelimo i ulaznice!

Splitska riva i Prokurative danas su bili poprišta dviju zanimljivih javnih akcija u kojima su veliki doprinos pružili mladi. Saznat ćete kako su na Prokurativama Splićani, među njima i brojni mladi aktivni u plesnim klubovima, pokazali da su protiv nasilja nad ženama i da žele društvo u kojem nema opravdanja za nasilničko ponašanje. Na Rivi se u jutarnjim satima održao prvi dio humanitarne akcije za Dnevni centar Firule odgojno obrazovnog centra Juraj Bonači u kojoj sudjeluje i udruga Studenti za studente. S večernjeg dijela akcije uživo će se nam se javiti Romana Caktaš.

Mladi Biograđani, umjesto kukanja o nedostatku sadržaja, kreativno i inovativno osmišljavaju aktivnosti i projekte s ciljem razvoja i promocije grada, kulture i usvajanja novih vještina. U prilogu Euformiraj se! Igor Šarić, predsjednik udruge LAG Laura, ispričat će kako o nezaposlenosti pjevaju i sviraju mladi, što se kuha kad je u kuhinji nekoliko različitih kultura i što motivira mlade Biograđane da ne spavaju zimski san.

Zadar - grad ljubavi kratkometražni je dokumentarni film koji u 30-tak minuta govori o osobama koje su došle živjeti u Zadar zbog ljubavi. Film je nastao na ideji studentice Stanke Gabrić, a važnu ulogu za nastanak filma imao je i Erik Lončar koji će nam dodatno približiti iskustva rada na filmu.

Dijelimo i ulaznice za subotnji nastup rap dvojca Mikri Maus i Bvana, koji već punih deset godina kroz glazbu opisuju svakodnevnicu života u Srbiji.

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu europske unije u sklopu projekta 28. zvjezdica financiranog kroz program IPA INFO 2011. Sadržaj priloga odgovornost je PRONI Centra za socijalno podučavanje I ne odražava nužno gledišta Europske unije. Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.ec.europa.eu/croatia i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.