Info zona na slavonskim valovima

01_02_2013 / 12:49h
Info zona na slavonskim valovima

Iako još nije počela produkcija emisija u sklopu projekta 28. zvjezdica, Info zona je već započela suradnju sa HR Radio Osijek pa je tako u četvrtak u emisiji za studente emitiran prilog o stručnoj praski u Irskoj.

Iako još nije počela produkcija emisija u sklopu projekta 28. zvjezdica, Info zona je već putem HR Radio Split započela suradnju sa HR Radio Osijek pa je tako u četvrtak u emisiji za studente emitiran prilog o stručnoj praski u Irskoj o kojoj je pričala Ana Crnac iz Bebrinske udruge mladih. Kakve dojmove su donijeli kući te kako će im ovo iskustvo pomoći u daljnjem radu mogli ste poslušati još u prosincu u Info zoni na radiju, a sada na YouTube-u.

Podsjetimo, projekt 28. zvjezdica javnosti je predstavljen prošlog tjedna, a jedan od ciljeva projekta je na kreativan i atraktivan način ukloniti predrasude o Europskoj uniji te podići informiranost i sudjelovanje mladih. Radijske emisije tek su jedna od projektnih aktivnosti. Naime, u Osijeku, Zagrebu i Splitu održat će se masovne diskusije u kojima će mladi iznositi svoja stajališta, educirat će se mladi prezenteri koji će u školama informirati vršnjake, educirat će se i angažirati i mladi umjetnici koji će na svoj način opisati položaj Hrvatske prije i nakon ulaska u Europsku uniju, a mladi, ali i šira javnost, informirat će se i putem internet servisa.

Projekt provodi osječki Proni Centar u partnerstvu sa udrugom Zamisli iz Zagreba i Info zonom iz Splita te u suradnji sa Udrugom gluhoslijepih osoba grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a financira ga Europska unija kroz program IPA INFO 2011. u iznosu većem od 600 tisuća kuna.