Info zona je večeras na radiju!

15_07_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Info zona je večeras na radiju!

U večerašnjem izdanju Info zone na radiju najavit će se konvencija Fantastikon, Dijana Šabić predstavit će mapu Pučišća, a Sandra Kovačević predstavit će pet godina rada udruga mladih Prijatelj.

Udruga F&ST iz Splita organizira drugu konvenciju
fantastike, igre i znanstvene fantastike Fantastikon. Konvencija će se održati od 22.-24. srpnja 2016. na splitskom FESB-u. Marko Mlinar iz udruge F&ST najavit će program konvencije, kao i sve popratne aktivnosti.

Ekipa volontera osmislila je, kreirala i uredila novu mapu Pučišća na Braču! Mapa ne služi samo kao orijentir, već kao pravi mali vodič po mjestu, s opisima i pričama koje se inače na ovakvim mapama ne nalaze, što je čini još posebnijom. Mapa je inspirirana principima po kojima se rade USE-IT mape, koje neko mjesto opisuju iz perspektive mladih lokalaca, odnosno ističu one stvari, lokacije i znamenitosti koje su posebno bitne lokalcima, a koje nemaju nužno turističku vrijednost. O tome što se sve nalazi na mapi i kome je mapa namijenjena, razgovarat ćemo sa Dijanom Šabić.

Udruga mladih Prijatelj poziva sve Prijatelje i prijatelje Prijatelja da 15. srpnja u Chillton baru proslave s njima peti rođendan.
- Radili smo puno s djecom i mladima, šetali tuđim cipelama i kolicima, gerilski upozoravali na probleme mladih, otvorili kućicu Prijatelj na Marjanu i borili se za Dječji grad, realizirali humanitarne koncerte, turnire i akcije, sve volonterski i s puno energije i volje. Pet godina je iza nas, a tko zna koliko nas još čeka… Dođite s nama proslaviti 5. rođendan, svi prijateljski raspoloženi su dobrodošli – poručuje ekipa Prijatelja a Sandra Kovačević osvrnut će se na najvažnije aktivnosti udruge.