Info zona je večeras na radiju!

04_12_2015 / 14:15h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Info zona je večeras na radiju!

U večerašnjoj Info zoni na radiju govorit će se o mladima u Makarskoj, o blagdanskom koncertu članova udruge Srce i orkestra Sanctus Domnio te o izvoru morskog otpada koji se mogao vidjeti na splitskoj ribarnici.

Događanja vezana uz aktivizam mladih u Makarskoj sve su brojnija i strukuriranija. Velike zasluge za to pripadaju donedavnoj inicijativi a sada udruzi Ruke za bolju Makarsku koja iz subote u subotu okuplja mlade različitih generacija kako bi se informirali i educirali o različitim oblicima sudjelovanja mladih u rješavanju određenih problema. Petar Kelvišer provest će nas kroz prošla i najaviti buduća događanja te ćemo zajedno pozvati mlade Makarane da se prijave na poziv za članstvo u Savjetu mladih.

Najavit ćemo i veliki blagdanski koncert glazbene sekcije članova udruge Srce i najboljeg europskog mandolinskog orkestra Sanctus Domnio koji će se održati u srijedu 9. prosinca u HNK Split.

Splićane su ovog petka na ribarnici uz frišku ribu dočekala i dva stola prepuna smeća, i to morskog. Prizor kašeta punih plastičnih čepova, raznih ambalaža, stiropora, ali i brojnog medicinskog pribora, ponajviše šprica teško je ikog ostavio ravnodušnim. Šokantna instalacija morskog otpada samo je manji dio otpada koji je Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce prikupila i zabilježila na plaži Zaglav na otoku Visu tijekom posljednjih godinu dana, a u sklopu međunarodnog projekta praćenja stanja morskog otpada – DeFishGear. Kako promijeniti postojeću situaciju, čut ćemo od predstavnika udruge Sunce.

Najavit ćemo i brojna događanja koja se održavaju ovog vikenda u Splitu - zato, kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu - na radiju ili na linku.