Info zona je večeras na radiju!

22_05_2015 / 13:15h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Info zona je večeras na radiju!

U večerašnjoj emisiji Info zone na radiju govorit će se o tome što su srednoškolci radili na Braču i kako se od otpada može stvoriti umjetničko djelo; najavit će se i okrugli stol o političkim i medijskim prilikama u Makedoniji te Split spot festival.

Udruga mladih Prijatelj i Lokalni volonterski centar Brač organizirali su, u sklopu manifestacije Hrvatska volontira, volontersku akciju Red kamena, red piknika.

Cilj akcije bio je urediti dio puta na području općine Nerežišća na Braču, koji uz kanjon vodi ka Dračevici. Put dug ukupno 3 kilometra potpuno je zarastao u draču. Akcija je organizirana u suradnji s udrugom Zemlja za nas, a u njoj su kao volonteri sudjelovati učenici privatne srednje škole Leonardo da Vinci iz Splita te članovi navedenih organizacija, ukupno 25 ljudi. Napravljeno je više od očekivanog te je put do kanjona očišćen i sada je prohodan a svoje dojmove ispričat će nam Tena Filipović iz Udruge mladih Prijatelj i Lucija i Aldo, učenici srednje škole Leonardo da Vinci.

U nagradnom natječaju EU-a pod imenom Inovacijama mijenjajmo svijet na bolje – razmišljaj, stvaraj i živi održivo!, projekt splitske Škole likovnih umjetnosti Otpadom do umjetničkog djela izabran je između prvih pet u kategoriji Dizajn. Njihov cilj bio je iskoristiti proces rada reciklaže kartona kao otpada. Članovi tima su učenici 2. i 3. razreda Kiparskog dizajna Ružica Rimac, Emanuel Božić, Beatris Grbavac, Stela Skejić i Ariana Vukušić s mentoricom Julijanom Voloder. Poslušajte kako ih i vi možete podržati!

Udruga Cenzura Plus organizira 26. svibnja organizira okrugli stol Makedonija-pogled iznutra. Što se zapravo događa u Makedoniji, tko su uhapšeni novinari i prosvjednici prema kojima policija primjenjuje nasilje i brutalnost neka su od pitanja na koja će svoje mišljenje ponuditi novinari i urednici medija iz Makedonije.

Krajem svibnja, točnije idućeg vikenda, održat će se novo, drugo izdanje Split spot festivala na kojem nas pored hrpe video uradaka odnosno spotova očekuju i koncerti grupa M.O.R.T. i Judette, show Damira Duplančića i DJ party.

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu - na radiju ili na linku!