Info zona je večeras na radiju!

20_02_2015 / 11:41h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Info zona je večeras na radiju!

U večerašnjoj emisiji Info zona u eter dovodi fotografa Veljka Martinovića, a slušatelji će i, povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, saznati niz zanimljivosti iz raznih svjetskih jezika.

 U Info zonu na radiju dolazi Veljko Martinović, fotograf koji godinama sa sobom vuče stative i objektive ne bi li uhvatio najbolji moment. Njegov, kao i Moment dvadesetak polaznika njegova tečaja, postavljen je u Info zoni, a slušatelji će čuti sve o modernim izazovima dobre fotografije, mladim umjetnicima dobrog oka i novim prilikama za sve ljubitelje fotografije.

Zamislite domorodački jezik koji je preživio stoljeća poplava, ratova i suša, a zamalo je izumro jer su jedina dva preostala govornika – posvađana?! Jeli vam ikad palo na pamet odakle dolaze riječi kao što su čokolada, mamlaz ili jeti? Kojim jezikom pričaju stanovnici Ghane, zašto je hopi jezik specifičan i kako je dozivanje zviždanjem preko klanaca i dolina ušlo u udžbenike te je postalo zaštićeno UNESCO-om? Bliži nam se Međunarodni dan materinskog jezika i povodom njega razgovara se o jezicima i puštamo glazbu iz različitih kutaka svijeta. Informirajte se, zabavite, educirajte!

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu na radiju ili na linku!