Info zona je petkom na radiju!

07_02_2014 / 12:41h  |  Autor: I.Z.
Info zona je petkom na radiju!

Info zona u svom novom radijskom izdanju dijeli hrpu ulaznica, donosi dojmove srednjoškolaca koji su proveli dan u EU parlamentu, najavljuje novi ST-@rt festival te razgovara o mogućnostima i potrebama mladih s invaliditetom.

Info zona u svom novom radijskom izdanju dijeli hrpu ulaznica, donosi dojmove srednjoškolaca koji su u Strasbourgu proveli dan u EU parlamentu, najavljuje novi ST-@rt, festival demo bendova te razgovara o regionalnoj raspravi o mogućnostima i potrebama mladih s invaliditetom.

Na Euroscoli, debatnom natjecanju održanom u listopadu prošle godine u Splitu, učenici srednjih škola pokazali su koliko poznaju način na koji funkcionira Europska unija. Najbolji i najvredniji osvojili su putovanje u Strasbourg kako bi se upoznali s radom Europskog parlamenta. Kao zastupnici svoje škole, grada, regije i države, 24 učenika iz Ekonomsko-birotehničke škole imali su priliku cijeli dan boraviti u EU parlamentu i sudjelovati u prigodnoj debati. U prilogu EUformiraj se! o pripremama, odlasku i iskustvima iz Strasbourga pričaju učenici Ivana i Luka te profesorica Suzana.

Desetak dana dijeli nas od početka novog izdanja ST-@rt festivala. Ivan Špar, voditelj projekta, predstavit će program festivala ali i ove godine bogatiju nagradu za pobjednike.

Koje potrebe imaju mladi s invaliditetom i mogu li oni koji donose odluke aktivnije promišljati o njihovim potrebama? U utorak se u prostoru Info zone održava regionalna rasprava koju organizira Udruga Zamisli iz Zagreba. Roman Baštijan iz Udruge Zamisli predstavit će ciljeve regionalne rasprave, ali i dosadašnja iskustva s organizacijom ovakvih skupova i pomacima koje oni donose.

Vikend je pun događanja a Info zona vas besplatno vodi na Gužvu u 16-ercu, Karantenu, No comment, Pussywarmers... Zovi 021 539 300 i osvoji nagradu!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu europske unije u sklopu projekta 28. zvjezdica financiranog kroz program IPA INFO 2011. Sadržaj priloga odgovornost je PRONI Centra za socijalno podučavanje I ne odražava nužno gledišta Europske unije. Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.ec.europa.eu/croatia i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.