Info zona je petkom na radiju!

17_01_2014 / 17:45h  |  Autor: I. Z.
Info zona je petkom na radiju!

U večerašnjoj emisiji govorimo o Sunčanom koncertu u Kaštel Starom, prvoj splitskoj USE-IT mapi, nasilju među adolscentima te razgovaramo s poljskom EVS volonterkom na Murteru.

Večeras u Info zoni na radiju najavljujemo Sunčani koncert u Kaštel Starom. TBF, Mjesni odbor, Justin's Johnson, Ultimatum i Rokolomotiva sviraju u sklopu kampanje za izgradnju solarne elektrane na OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću. Mak iz UNDP-a, koji zajedno s Ekološkom zadrugom organizira koncert, predstavit će i ostale aktivnosti kampanje.

Anamarija Tomaš anketirala je splitske gimnazijalce kako bi saznala njihova mišljenja i stavove vezane uz nasilje u adolescentskim vezama i nasilje putem interneta. Anketu ali i načine kako potaknuti srednjoškolce na aktivnije riješavanje problema nasilja komentirat će psihologinja Janina Pavić.

Razgovaramo i s Dominikom, volonterkom iz Poljske koja je preko Europske volonterske službe došla na Murter kako bi se angažmanom u udruzi Argonauta educirala o načinima organiziranog informiranja mladih i aktivnostima udruge koje promoviraju održivi razvoj.

Ana Marković iz Info zone najavit će promociju prve splitske USE-IT mape kojom mladi turisti lakše postaju Splićani, barem na 7 dana. Promocija USE-IT Split mape održat će se u četvrtak u klubu Quasimodo!

U prilogu EUformiraj se! gostuje dvoje mladih Splićana koji su na mjesec dana splitski asfalt zamijenili briselskim, a studenstske klupe Pravnog i Ekonomskog fakulteta zamijenile su stolice ureda u Europskom parlamentu.

Andrea Racetin i Ivan Jeločnik dobili su priliku stažirati u Europskom parlamentu a vi imate priliku poslušati njihova iskustva i razmišljanja.

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu europske unije u sklopu projekta 28. zvjezdica financiranog kroz program IPA INFO 2011. Sadržaj priloga odgovornost je PRONI Centra za socijalno podučavanje I ne odražava nužno gledišta Europske unije. Više informacija o Europskoj uniji potražite na internetskim stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.ec.europa.eu/croatia i na internetskim stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.