Info zona je na radiju

24_07_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Info zona je na radiju

Poslušaj najave aktivnosti u dvorištu Doma za odgoj djece i mladih na Brdima i okupljanja ljubitelja Parkoura na Hvaru.

Udruga Zajedno i  Dom za odgoj djece i mladeži Split, povodom obilježavanja 60 godina osnivanja ove ustanove, ovu srijedu s početkom u 17 sati organiziraju aktivnosti u dvorištu Doma na Brdima kojima se želi očuvati tradicionalne dječje igre i sportove.

Projekt pod nazivom Osmislimo naše slobodno vrijeme omogućit će djeci i mladima iz nekoliko dalmatinskih gradova, Doma za odgoj djece i mladeži Split i 30 mladih iz Španjolske da se upoznaju i sudjeluju u izvođenju tradicionalnih igara i sportova (lopta krpenjača, kareti, štule...). Edin Nurkić, voditelj odgojno stručnog rada, najavit će događanje te pozvati djecu i mlade da im se priključe.


Udruga Parkour Hrvatska organizira okupljanje mladih sportaša 29. i 30. srpnja 2017. godine Starom Gradu na Hvaru. U sklopu okupljanja dolaze poznati svjetski performeri i treneri: Sascha 'Cionn' Hauser (Austrija), jedan od performera ove vještine s najduljim radnim iskustvom, te Alex Pownall (UK), trener i glavni performer za Parkour Generations

Parkour, poznat i kao vještina kretanja, je metoda korištenja vlastitog tijela da bi se prešla udaljenost od točke A do točke B na najbrži i najefektivniji način. Ova ideja se oformila prije 40ak godina u predgrađima Pariza, te se sa svojom filozofijom ubrzo obišla cijeli svijet. Naime, ona ne zahtjeva nikakvu opremu, samo udobnu odjeću, obuću i predanost.