Info zona je na radiju

16_05_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Info zona je na radiju

Danas od 13 sati u sklopu programa Radio Sunca emitira se Info zona na radiju u kojoj najavljujemo Split spot festival, izložbu Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike Dalibora Martinisa i pozivamo da se uključite u tim volontera na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog filma Split.

Večeras se u Galeriji MKC-a, u Domu mladih, otvara izložba Krivotvorine, dezinformacije i smrznute slike koja predstavlja pregled dizajnerskog rada jednog od najznačajnijih hrvatskih konceptualnih i medijskih umjetnika, Dalibora Martinisa. Izložbu će najaviti Marko Golub, kustos, koji će za vrijeme trajanja izložbe 17. svibnja održati i progodno predavanje za studente UMAS-a pod nazivom Ovaj plakat nije dobar plakat – Grafički dizajn i konceptualna umjetnost.

Split spot festival održava se od 20. do 27. svibnja. U subotu 20. svibnja u Kinoteci Zlatna vrata odžat će se multimedijalno događanje Spiritual Market – koncertna promocija jazz albuma uz pripadajudi art film o putovanju Marka Pola.
Riječ je o predstavljanju jazz albuma Vedrana Ružida, nagrađenog Porinom za najbolji jazz album i pripadajućeg art filma Johna Karduma i Ire Tomid, koji koegzistiraju istovremeno -film i live bend svirka. Istog dana bit će postavljena i izložba Iz ruke Žare Batinovića. Radi se o fotografijama sa snimanja spotova čiji su autori fotografija nepoznati, mahom Žarini prijatelji ili asistenti na snimanju.

Festivalsko druženje bit de zaključeno 27. svibnja na Tvrđavi Gripe prikazivanjem nominiranih spotova na filmskom platnu, dodjelom nagrada te koncertima bendova Ljetno kino i The Fogsellers. Više detalja o ovogodišnjem programu otkrit će Milan Latković.

Dobra vijest za sve one koji su mislili dqa su zakasnili s prijavom za volontiranje na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog filma Split - rok za prijavu je zbog tehničkih problema pomaknut na 19. svibnja. Što sve očekuje one koji budu angažirani kao volonteri otkrit će Alen Munitić.

Slušajte Info zonu na radiju u programu Radio Sunca, utorkom u 13 h i reprizu utorkom nakon 21 h