Info zona je na radiju

08_05_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Info zona je na radiju

U ovotjednoj Info zoni na radiju saznaj koja nas sve događanja očekuju u sklopu 5. Platformata i kako se možeš uključiti u akciju kupovine školskog autobusa za djecu iz Kenije

U Donjoj Subuki, malom selu u Keniji, nalaze se sirotište Mali dom i srednja škola sv. Frane koju pohađa 300 učenika raznih etničkih pripadnosti i vjeroispovjesti. Usprkos krajnjem siromaštvu učenici pokazuju odlične rezultate.

Donja Subukija je prometno izolirano područje, posebice za vrijeme kišne sezone. Veliki problem u odlasku učenika na državna natjecanja, izlete i školska putovanja predstavlja nedostatak adekvatnog školskog autobusa koji može odgovoriti na uvjete u kojima bi trebao prometovati. Takav autobus vrlo je skup, radi se o iznosu od 70.000 Eura što si misija koja upravlja sirotištem i školom ne može priuštiti.

Iz navedenih razloga, profesor Tonći Maleš po povratku s boravka u misiji pokrenuo je akciju 70 (hrvatskih) škola po 1.000 Eura kako bi se prikupio navedeni iznos za kupnju autobusa. Poslušaj njegova kenijska iskustva i saznaj kako se možeš uključiti!

Početkom svibnja započeo je 5. Platformat - festival nezavisne kulture i umjetnosti. Više o programima koji nas očekuju tijekom cijelog svibnja reči će nam Antonia Kuzmanić, predsjednica Platforme Doma mladih.

Slušajte Info zonu na radiju u programu Radio Sunca, utorkom u 13 h i reprizu utorkom nakon 21 h.