Info zona je na radiju

18_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Info zona je na radiju

U novoj Info zoni na radiju poslušaj najavu Stripaškog kružoka na kojem gostuje ekipa koja vodi MaFest - Makarski festival stripa, najavu skorašnje street art radionice i najavu Marša za znanost.

Večeras se od 20 sati u Klubu Zona održava treći ovosezonski Stripaški kružok koji će ugostiti ekipu odgovorni za organizaciju MaFesta- makarskog festivala stripa. Gosti kružoka će najaviti novine ovogodišnjeg MaFesta te se prisjetiti kako se festival mijenjao i postao prepoznatljiv na svjetskoj razini a Ivan Svaguša, voditelj kružoka, najavit će večerašnje druženje ali i još jedno zanimljivo druženje u Klubu Zona a radi se street art radionici koja počinje krajem travnja.

22. travnja
, na Dan planeta Zemlje, znanstvenici izlaze iz svojih laboratorija, ureda i predavaonica te, udruženi sa svima kojima su znanost i obrazovanje temeljeno na
znanosti važni, na simboličan način Maršem za znanost staju u obranu slobode istraživanja, propitkivanja i urođene ljudske znatiželje.

Maršem za znanost se i Hrvatska pridružuje globalnom pokretu koji je početkom ove godine, na tradiciji obilježavanja Dana planete Zemlje, spontano nastao kao reakcija na odluke američke administracije kojima se u pitanje dovode znanstvene činjenice poput globalnog zatopljenja, ali i
ugrožavaju sloboda i javno financiranje znanosti. Kako su slični problemi prepoznati diljem svijeta, pokret je ubrzo postao globalan. Uključile su se desetine tisuća ljudi, posebice mladih znanstvenika, te se 22. travnja organizira više desetaka marševa diljem svijeta. Više detalja o splitskom programu otkrit će Luka Baričić.