Info zona je na radiju

31_01_2017  |  Autor: Darko Čop  |  Foto: I.Z.
Info zona je na radiju

U Info zoni na radiju ovog utorka poslušaj kako možeš "ubiti" dosadu, uključiti se u raspravu na temu (ne)pristupačnosti javnog prostora osobama s invaliditetom te podržati organizaciju Freestyle on the Block festivala.

Udruga mladih Prijatelj i Savjet mladih Grada Splita u listopadu prošle godine održali su akciju pod nazivom Nema invalida u Splitu 2. Simboličnim zidovima na raznim lokacijama u centru Grada ukazalo se na nepristupačnost javnog prostora osobama s invaliditetom. Akcija je i dokumentirana te će ovog četvrtka biti prikazan i film koji će poslužiti kao uvod u raspravu na ovu temu a više informacija saznat ćemo od Vedrane Vučenović iz Prijatelja.

Iako neki zbog velike količine obaveza i želje za slobodnim vremenom vape za tim da im bar na trenutak ili dva bude dosadno u životu neka istraživanja pokazala su da je dosada kronično stanje koje može dovesti do problema kao što su prejedanje, drogiranje, zloupotreba alkohola i kockanje. Dosadu su definirali kao odbojno stanje kada želimo, ali nismo u mogućnosti, uključiti se u zadovoljavajuću aktivnost. 
Ubijmo dosadu projekt je koji želi pružiti priliku za druženje, zajedničke aktivnosti i učenje u zabavnoj atmosferi. Tonći Visković najavit će brojne aktivnosti kojima se možete pridružiti, zato poslušajte što su sve pripremili za prvi dio veljače.

Udruga Underground Society ove subote organizira zanimljiva događanja kao uvertitu i najavu za 4. izdanje festivala Freestyle on the Block. Sara Pavić će nas uputiti kako ih možemo podžati u organizaciji festivala.

Slušajte Info zonu na radiju u programu Radio Sunca, utorkom u 13 h i reprizu utorkom nakon 21 h.