Info zona je petkom na radiju!

21_02_2014 / 09:42h  |  Autor: I. Z.
Info zona je petkom na radiju!

Ovog petka Info zona na radiju govorit će o potrebama mladih s invaliditetom, o predstavi Sluškinje Gorana Golovka koja će uskoro ugledati premijeru, o informiranju mladih putem Info kopče i o tome kako otkriti poduzetnika u sebi.

U Info zoni na radiju o poduzetniku u tebi, potrebama mladih s invaliditetom, predstavi Sluškinje i informiranju mladih.

Udruga Zamisli iz Zagreba kontinuirano pruža podršku mladima s invaliditetom, posebice tijekom trajanja njihova obrazovanja. Osim toga, aktivno djeluje i u drugim područjima života mladih: u kulturi i slobodnom vremenu ali i aktivnom sudjelovanju madih u društvu. Upravo s ciljem prikupljanja informacija od samih mladih ali i onih koji s mladima s invaliditetom rade, organizirali su regionalne rasprave u većim gradovma. Prošli tjedan posjetili su i Split, a naša volonterka Sanja Šušak tom je prilikom razgovarala sa sudionicima splitske rasprave.

Idući četvrtak u novouređenom Beton kinu splitskog Doma mladih, održat će se premijera intrigantnog dramskog djela Sluškinje pod redateljskom palicom Gorana Golovka. U predstavi igra šest mladih splitskih glumaca: Goran Marković, Nikša Arčanin, Stipe Radoja, Matea Elezović, Andrea Mladinić, Petra Težak, a mi ćemo razgovorom s redateljem predstave najaviti premijeru ali i ostale termine u kojima možete pogledati ovu zanimljivu predstavu.

S ciljem informiranja mladih o mogućnostima koje im se nude u gradu Splitu, Info zona organizira Info kopče u srednjim školama. Koncept Info kopče naslanja se na koncept Pecha Kuche: dinamično, kratko i jednostavno prezentiranje usluga i aktivnosti koje mladima nude udruge i institucije. Poslušajte što su nakon Info kopče održane u Ekonomsko-birotehničkoj školi o ovom konceptu informiranja mladih rekli učenici Luka, Josip i Karla.

Ususret koncertu Massima koji će se održati ove subote u maloj dvorani na Gripama , dijelimo 3 CD-a albuma snimljenog na njegovom koncertu u Zagrebu!

Mladost je doba velikih snova, mašte i kreativnosti. Mladi imaju volje i sjajnih ideja ali često ne znaju kako ih realizirati i pretvoriti u stvarnost. Zbog njih su tu drugi mladi, koji im pomažu u ostvarivanju dobrih ideja. Martin Mrša iz šibenske Udruge mladih Mladi u EU za prilog Euformiraj se! priča kako motivirati mlade da pokrenu poduzetnika u sebi.

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu Europske unije u sklopu projekta 28. zvjezdica financiranog kroz program IPA INFO 2011. Sadržaj priloga odgovornost je PRONI Centra za socijalno podučavanje I ne odražava nužno gledišta Europske unije. Više informacija o Europskoj uniji potražite na internetskim stranicama predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj www.ec.europa.eu/croatia i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.