In English, please

01_03_2015 / 21:43h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mirna
In English, please

Info zona je predstavila najveći online kalendar događanja i na engleskom jeziku te projekt P.U.L.S.E. u sklopu kojeg se izrađuje i nova besplatna mapa za mlade putnike USE-IT.

Info zona je, u subotu 28. veljače u Split Circusu, pred predstavnicima Turističke zajednice Grada Splita i mladima, predstavila englesku verziju online kalendara događanja te projekt P.U.L.S.E.

Ideja o kalendaru i na engleskom nastala je iz želje da i mlade putnike, studente na razmjeni te u konačnici i sve inozemne posjetitelje informiramo o mogućnostima provođenja kvalitetnog slobodnog vremena u Splitu i okolici. Kalendar, pokazano je u videu koji su izradili volonteri Info zone, sadržava iste kategorije kao i izvorni kalendar: Theatre, Cinema, Education, Exhibitons, Music, Sports, Other. Osim toga, također nudi mogućnost dnevnog, tjednog i mjesečnog pregleda a ima i mobilnu verziju. Kalendar se može pogledati na linku.

Osim kalendara, svakom je mladom putniku - da bi se u Splitu osjećao kao lokalac - potrebna i USE-IT mapa, besplatna mapa Splita za mlade putnike (također na engleskom jeziku) koja, za razliku od turističkih mapa, mladima otkriva grad iz perspektive mladih lokalaca. Prva je izdana 2014. a na novoj verziji marljivo rade mladi volonteri Ivana, Maja, Tomi i Ivo uz mentorstvo ekipe Info zone. Budući da se mapa pokazala kao izvanredan alat za uključivanje mladih i otvaranje mogućnosti da razviju niz kompetencija, Info zona je osmislila projekt P.U.L.S.E. u sklopu kojeg će u travnju organizirati međunarodni trening o USE-IT-u kao alatu za rad s mladima.

Info zona kalendar realizira uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, u sklopu projekta Regionalni informativni centar za mlade Info zona.

Info zona je korisnica institucionalne porške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Projekt P.U.L.S.E. provodi se putem programa Erasmus +, Ključna mjera 1.