Imaginacija o aktivizmu mladih

05_01_2016 / 19:47h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Blokada, press
Imaginacija o aktivizmu mladih

Novo događanje u ciklusu Što je film bez sociologije? aktualizira temu aktivizma mladih. Nakon projekcije filma Blokada gostovat će splitski sudionici studentskih prosvjeda 2009. godine.

Novo događanje u ciklusu Što je film bez sociologije? aktualizira temu aktivizma mladih. U utorak, 12. siječnja u 19 sati, u Info zoni prikazat će se dokumentarni film Blokada autora Igora Bezinovića. Nakon projekcije splitski sudionici studentskih prosvjeda 2009. godine pričat će kako je to iskustvo djelovalo na njih i ponuditi odgovore na pitanje što znači biti aktivist u današnjem društvu.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

U 90 minuta filma gledatelji otkrivaju pozadinu studentskih prosvjeda tijekom kojih je s ciljem senzibiliziranja javnosti o pravu na besplatno obrazovanje blokirana zgrada zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Film kronološki prati pripremne sastanke skupine studenata koji planiraju na jedan tjedan zauzeti zgradu fakulteta te prati višetjedni razvoj situacije sve do trenutka kad se odustaje od blokade kao metode borbe. Prosvjedu su se vrlo brzo pridružili i studenti drugih sveučilišta te je prerastao u najveću europsku studentsku pobunu te godine. Do danas je to najbrojniji, najduži i politički najznačajniji studentski prosvjed u novijoj hrvatskoj povijesti.

Imaginacija - splitsko društvo sociologa organizacijom ovog događanja nastavlja ciklus Što je film bez sociologije? koji javnosti približava zanimljive sociološke teme kroz film i razgovor s gostima.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

#idemuzonu #načemusiti

Posted by Info zona on 11. prosinca 2015