Imaginacija: Nasilje među mladima

30_09_2015 / 13:30h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Oblak / Screenshot
Imaginacija: Nasilje među mladima

Uz gostovanje socijalnog pedagoga Tonija Maglice, u ciklusu Što je film bez sociologije? prikazat će se i dokumentarni film Oblak koji donosi priču u Luki Ritzu, mladiću koji je kao žrtva premlaćivanja postao simbol borbe protiv nasilja među mladima.

Udruga Imaginacija još će jednom projekcijom i predavanjem u ciklusu Što je film bez sociologije? u utorak, 6. listopada, u 20 sati u Info zoni doprinijeti aktualizaciji nasilja među mladima.

>> Pročitaj nedavni razgovor sa članovima Imaginacije
>> Prati program događanja u Zoni na infozona.hr/program


Uz gostovanje socijalnog pedagoga Tonija Maglice, prikazat će se i dokumentarni film Oblak koji donosi priču u Luki Ritzu, mladiću koji je kao žrtva premlaćivanja postao simbol borbe protiv nasilja među mladima. Film Miroslava Sikavice prati život Lukinih roditelja, prijatelja i bivše djevojke nakon njegove smrti koja je potresla hrvatsku javnost i otvorila pitanja vezana uz vršnjačko nasilje. Toni Maglica podijelit će svoja profesionalna iskustva vezana uz vršnjačko nasilje te prevenciju nasilja i pomoć žrtvama.

Ovom projekcijom i predavanjem Udruga Imaginacija - splitsko društvo sociologa nastavlja projekt Što je film bez sociologije? kojim zanimljive sociološke teme jednom mjesečno približava javnosti, a sve uz film i razgovor s gostima.