Bakina modna razmišljanja

13_01_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Nikolina Krstičević
Bakina modna razmišljanja

Ilustracije Nikoline Krstičević inspirirane su temom njenog završnog rada i bakinim duhovitim modnim razmišljanjima. Izložba će se moći pogledati naredna dva tjedna.

U srijedu, 15. siječnja, u 19 sati u Klubu Zona otvorit će se izložba Na vrh glave. Ilustracije Nikoline Krstičević inspirirane su temom njenog završnog rada i bakinim duhovitim modnim razmišljanjima. Izložba će se moći pogledati naredna dva tjedna.

- Splitskoj studentici Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu ovo nije prva izložba, a već je i dobitnica dvije Nagrada dekanice. Za dio ilustracija koje će izložiti inspiraciju je pronašla u bakinim duhovitim izjavama i stavovima o modi, a dio ilustracija nastao je u sklopu izrade završnog rada u kojem se bavi prikazom i položajem žena u razdoblju umjetnosti hrvatske secesije - objašnjava Goran Biličić, voditelj Kluba Zona, napominjući da se izložba realizira u sklopu ciklusa izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu kroz koji je u prethodne četiri godine izlagalo nekoliko desetaka mladih autora.

Realizaciju izložbe sufinancira Grad Split.