Igraj se na FESB-u

27_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: F&ST / Press
Igraj se na FESB-u

Posljednjeg dana travnja na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje po drugi će se put obilježiti Međunarodni dan društvenih igara na kojem će se prezentirati i tri Star Wars igre.

Posljednjeg dana travnja na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje po drugi će se put obilježiti Međunarodni dan društvenih igara, a ujedno četvrti Dan društvenih igara Split. Od 10 do 22 sata u FESB-ovoj će se crtaoni družiti ljubitelji i ljubiteljice modernih društvenih igara koji će imati priliku zaigrati razne igre i sudjelovati na nagradnim turnirima, uz predstavljanje novih društvenih igara te igara lokalnih autora.

Organizatori posebno ističu obilježavanje skorog Star Wars dana (4. svibnja) prigodnom ponudom igara.
- Donosimo, između ostalog, prezentaciju tri Star Wars igre: Edge of the Empire begginer game RPG, X-Wing miniature game te Imperial Assault, uz turnir u Star Wars: X-Wing miniature game - istaknuo je Marko Mlinar, predsjednik udruge F&ST koja organizira Dane društvenih igara.

Osim navedenih, bit će prezentirane igre Blood Rage, Pathfinder RPG, Dead of Winter: A Crossroads Game, Firefly: The Game, Splendor, Ubongo i Illegal, a održat će se turniri i u igrama Alias, Settlers of Catan te Cosmic Encounter. Posjetitelji će moći zaigrati i mnoge druge igre, između ostalih i Game of Thrones, a bit će prezentirane i igre nastale u sklopu međunarodnog projekta Borderline Bordergames.

Dane društvenih igara organizira već uhodana ekipa koja se nedavno i službeno udružila u Udrugu za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST, dok se Međunarodni dan društvenih igara (TableTop Day) obilježava diljem svijeta četvrtu godinu u nizu. Detaljni program splitske manifestacije može se pratiti na Facebook stranici.