I u Splitu se čuvaj sinjske ruke

28_05_2014 / 11:06h  |  Autor: I. Z.
I u Splitu se čuvaj sinjske ruke

U nedjelju će sinjske udruge S.K.U.P. i S.U.K. predstaviti svoj rad u klubu Kocka. Predstavit će se i časopis UGLAS te će i Splićani moći sudjelovati u oblikovanju njegova sadržaja.

 Splitski klub Kocka postat će, u nedjelju 1. lipnja, punkt na kojem će se zaustaviti turneja Clubture, u sklopu koje će sinjske udruge S.K.U.P. i S.U.K. predstaviti projekt Čuvaj se sinjske ruke i vlastiti rad.

Program počinje u 16 i 30, projekcijom spotova sinjskih bendova te slušaonicom, a u 17 sati prikazat će se film Velike stijene Borisa Ivkovićas, poznatog pod pseudonimom Bore Lee. U 18 i 30 započet će predstavljanje udruga te će se predstaviti časopis UGLAS (Umjetničko glasilo Sinja) a i Splićani će moći doprinijeti sadržaju novog broja. Dostavljanjem članaka, priča, poezije, fotografija i komentara možda će se naći na stranicama časopisa koji se bavi umjetnosti, društvenim pitanjima i aktivizmom. 
U 19 i 30 program će napraviti puni krug - tada, naime, opet počinje projekcija spotova i slušaonica sinjskih bendova.

Ulaz je besplatan a događanje je izvrsna prilika za razmjenu ideja, druženje i umrežavanje, što i jest cilj mreže Clubture. Clubture je naime mreža udruga osmišljena upravo s ciljem osnaživanja nezavisne kulture i decentralizacije kulture a utemeljena je na ideji kulture kao procesa razmjene.

Turneja kulture po Dalmaciji

Udruge S.K.U.P. i S.U.K. srodne su udruge iz Sinja koje surađuju od 2009.g. Do sada su organizirali veliki broj aktivnosti - koncerte, izložbe, svirke, projekcije filmova, razne akcije i sl., a zajednički su se izborili i za Multimedijalni centar u Sinju. Kulturne aktivnosti koje promoviraju projektom Čuvaj se sinjske ruke općenito su slabije zastupljene, a posebno u manjim, slabije razvijenim jedinicama kao što su gradovi Sinj, Imotski i Knin. Turneja Clubture kojom predstavljaju svoj rad započela je u travnju u Kninu.