I u našem gradu u GKM-u

16_10_2015 / 12:52h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: GKM / Press
I u našem gradu u GKM-u

Predstava I u našem gradu u režiji Roberta Raponje premijerno će se izvesti 16. listopada u 20 h u splitskom Gradskom kazalištu mladih.

Gradsko kazalište mladih Split u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku i Centrom za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća, u petak 16. listopada u 20h u Teatrinu na Prokurativama, premijerno postavlja predstavu Kalmana Mesarića I u našem gradu, u režiji Roberta Raponje.

Radi se o građanskoj komediji u tri čina, napisanoj 1934., no prilagođenoj našem vremenu. Radnja komedije tako je smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća, u vrijeme kad su se pisala pisma, kad se telegrafiralo, telefoniralo, i najbitnije, kad se više razgovaralo.

- Smijeh liječi, obnavlja i pokreće. Zato volim s mladim glumcima ozbiljno i temeljito u praksi provjeriti učinkovitost komičkog modela igre. Kroz rad na vrsnoj komediji Kalmana Mesarića I u našem gradu propitali smo što pojedino lice čini smiješnim, iako nas njegova sudbina može dirnuti i uzbuditi - ističe redatelj Robert Raponja.

U predstavi igraju Lidija Florijan, Katica Šubarić, Sara Moser, Siniša Novković i Goran Vučko. Kostime potpisuje Zdenka Lacina, scenografiju Jasmina Pacek, a odabir glazbe i projekcije Catalin Bocirnea.


Termini izvedbe predstave

Osim premijerne izvedbe, I u našem gradu igrat će još 17. listopada u 20.30 h, 19. listgopada u 17 h, 19. listopada u 20 h, 20. listopada u 20 h i 21. listopada u 18.30.