I u Dalmaciji o mladima u društvu

07_06_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: MMH
I u Dalmaciji o mladima u društvu

Do 9. lipnja otvorene su prijave za regionalne konzultacije o mogućnostima sudjelovanja mladih u europskom društvu koje će se održati 13. lipnja u Splitu. Za sudjelovanje se mogu prijaviti mladi te predstavnici udruga mladih i za mlade iz Dalmacije.

Do 9. lipnja otvorene su prijave za regionalne konzultacije o mogućnostima sudjelovanja mladih u europskom društvu koje će se održati 13. lipnja u Splitu. Za sudjelovanje se putem obrasca na infozona.hr/prijava mogu prijaviti mladi te predstavnici udruga mladih i za mlade iz Dalmacije.

Koje promjene u društvu zabrinjavaju mlade, što bi im pomoglo u prilagodbi tim promjenama i povećanju osjeća sigurnosti, kako mogu povećati povjerenje prema ljudima iz drugih kulturnih, društvenih, ekonomskih i religijskih skupina, što doprinosi njihovom osjećaju pripadnosti lokalnoj zajednici, društvu i Europi te kako mogu iskoristiti svoje potencijale - tek su neke od tema o kojima će sudionici razgovarati u društvu predstavnika institucija i jedinica lokalne i regionalne samouprave iz četiri dalmatinske županije.

Regionalne konzultacije u Splitu organizira Info zona u sklopu procesa strukturiranog dijaloga s mladima na razini Europske unije. Proces uključuje niz konzultacija mladih i donositelja političkih odluka na međunarodnoj, nacionalnim i lokalnim razinama te će u konačnici, nakon 18 mjeseci, rezultirati preporukama koju će Vijeće ministara uputiti svim članicama EU na usvajanje. Regionalne konzultacije održat će se u prostorima Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK, Bana Jelačića 12), od 12 do 16 sati. Organizator po potrebi sudionicima osigurava povrat putnih troškova.

Nacionalna konferencija u Zagrebu 

U sklopu strukturiranog dijaloga s mladima, održat će se i nacionalna konferencija o mogućnostima sudjelovanja mladih u europskom društvu. Nacionalna konferencija će 17. lipnja u Zagrebu okupiti mlade, predstavnike udruga mladih i za mlade te predstavnike ministarstava, institucija, Općina, Gradova i Županija. Program će se održati u hotelu Panorama, od 10 sati, s pauzom za ručak. Prijave su otvorene do 10. lipnja, a prijavnice je dostupna na mmh.hr. Osim ručka, organizator po potrebi sudionicima osigurava i smještaj i povrat putnih troškova. Organizator nacionalne konferencije je Mreža mladih hrvatske, uz podršku Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog s mladima.