I šesti se put - navukli na strip!

17_06_2014 / 10:43h  |  Autor: I.Z.
I šesti se put - navukli na strip!

U nedjelju je u Info zoni otvorena izložba polaznika radionica Navuci se na strip koja se kontinuirano provodi već šest sezona. Polaznici su promišljali o problemima ovisnosti te na koji način tu kompleksnu priču predočiti u formi stripa.

U nedjelju, 15. lipnja, u Info zoni je otvorena izložba polaznika radionica Navuci se na strip koja se već šest sezona kontinuirano provodi u sklopu istoimenog projekta Studija razvojnih financiranog od Ministarstva socijalne politike i mladih.

Tijekom osam mjeseci provedbe radionice je pohađalo oko 40 mladih koji su uz stručno vodstvo psihologinje Janine Pavić i strip crtača i akademskog slikara Ivana Svaguše učili i promišljali o problemima svih oblika ovisnosti te na koji način priču o toj kompleksnoj problematici predočiti svojim umjetničkim angažmanom u formi stripa. Nastali su tako brojni zanimljivi radovi koji imaju tendenciju osvještavanja mladih o problemu ovisnosti, a koliko su zanimljivi i koliko su mladi strip crtači uspjeli u tome, možete pogledati posjetom izložbi svakim radnim danom do 27. lipnja.