I mi to možemo

05_11_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Centar „Juraj Bonači“ Split
I mi to možemo

Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split objavio je natječaj za izbor fotografija pod nazivom „I mi to možemo“. Pozivaju se sudionici natječaja da uđu u svijet osobe s intelektualnim teškoćama, pruže si priliku da ih upoznaju u njihovoj dubini i fotografijom pokažu da i oni to mogu. Fotografije se mogu poslati do 23. studenog 2018. godine.

Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split objavio je natječaj za izbor fotografija pod nazivom „I mi to možemo“. Cilj ovog natječaja je osvijestiti sugrađane kako su i osobe s intelektualnim teškoćama dio društva našeg grada.

Natječajem se želi poslati poruku o različitosti među ljudima, različitostima u njihovim sposobnostima, vještinama, intelektualnim kapacitetima, osobnostima i interesima.
Pozivaju se sudionici natječaja da uđu u svijet osobe s intelektualnim teškoćama, pruže si priliku da ih upoznaju u njihovoj dubini i fotografijom pokažu da i oni to mogu.

Na svojim fotografijama prikažite kako osobe s intelektualnim teškoćama nemaju nikakve posebne potrebe već univerzalne ljudske potrebe za ljubavlju, pripadanjem, učenjem, stvaranjem, življenjem…

Uvjeti natječaja:
– Svatko može poslati do 10 fotografija
– Fotografije se šalju do 23. studenog 2018. na mail [email protected]
– U mailu je potrebno navesti i svoje podatke i kontakte te svaku poslanu fotografiju označiti rednim brojem od 1 do 10
– Veličina pojedine fotografije ne smije prelaziti 2 MB
– Fotografije trebaju slati poruku o različitosti među ljudima, njihovim kvalitetama i mogućnostima. Također trebaju naglašavati mogućnosti i jake strane osoba s intelektualnim teškoćama.

Odabrane fotografije biti će postavljene na izložbi povodom Međunarodnog dana invalida 3. prosinca 2018. Najbolje fotografije biti će nagrađene paketom proizvoda koji se izrađuju u okviru Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama s intelektualnim oštećenjima – Firule. Nakon navedene izložbe fotografije će biti izložene u javnim ustanovama i školama kako bi širile poruku autora.

Više informacija na centar-juraj-bonaci.hr.