Konferencija: I mi studiramo, zar ne?

08_05_2014 / 11:58h  |  Autor: KMaja  |  Foto: sxc.hu
Konferencija: I mi studiramo, zar ne?

Ovoga petka će se u prostorijama Filozofskog fakulteta održati druga konferencija pod nazivom I mi studiramo, zar ne?, na temu što je ulazak RH u EU donio studentima s invaliditetom.

Ovoga petka će se u prostorijama Filozofskog fakulteta (Zajčeva b.b., poznatija kao Klerikat) sa početkom u 09:30 sati održati druga konferencija pod nazivom I mi studiramo, zar ne?, na temu što je ulazak RH u EU donio studentima s invaliditetom.

Konferenciju organizira Filozofski fakultet u Splitu, na inicijativu svoga studenta Ivana Bogdanovića, kojaga smo zamolili da komentira trenutni položaj studenata sa invaliditetom.

– Prošlogodišnja konferencija nije promjenila svijet, državu, grad Split, ona je tek načela neka pitanja čiji bi odgovori mogli početi mijenjati naš mikro svijet. Nije bila naročito medijski praćena niti posjećena no ona je meni kao organizatoru donijela svojevrstan ugled, ugled aktivista koji se bori za poboljšanje standarda studiranja osoba s invaliditetom – objašnjava Ivan te dodaje da se konferencija organizira kako bi se ukazalo splitskoj i hrvatskoj javnosti na probleme ali i mogućnosti sa kojima se susreću studenti s invaliditetom.
Jedna od tema kojih se planiraju doktanuti je i regirastar studenata sa invaliditetom pomoću kojega bi profesori bili na vrijeme obaviješteni o poteškoćama sa kojima se pojedini studenti suočavaju.

– Registar studenata s invaliditetom je povjerljiv podatak kojeg čak i da postoji nebi smjeli javno objaviti jer nije tako zakonski regulirano no taj registar za splitsko sveučilište ne postoji, a moja je ideja da ga oformi ured za studente s invaliditetom koji bi trebao uskoro krenuti s radom – zaključuje Ivan.

Više o konferenciji potražite na službenoj Facebook stranici.